И видяхте, че за „Фолксваген“ още не е приключила темата. С тази риторична реплика се обърна към журналисти в Шумен премиерът Борисов, който посети Индустриалната зона в града, гостува и на филиала за сестри и акушерки.

Медиите го попитаха как ще задържи здравните работници у нас, а той бе категоричен, че ключът е в „мощна икономика“. По думите му именно само със заводи, които се строят у нас, брутният вътрешен продукт се вдига и това автоматически се пренася върху по-високи доходи на населението.

„Тогава идват заплатите, иначе идват дългове. Не случайно ние в момента сме с най-ниския външен дълг в Европа, защото се отнасяме като добри стопани към България, а не да задлъжнеем, а следващите да ни изплащат“, каза Борисов.

Не пропусна да обясни, че държавата инвестира и в болници, университети, създава условия за труд и обучение. „Това са инвестиции от страна на държавата“, каза премиерът.

В Шумен той гостува на Филиала за сестри и акушерки към Медицинския университет във Варна. Ръководството му благодари, че през 2015 г. с неговата решаваща помощ учебното заведение е било открито в Шумен.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!