Премиерът Бойко Борисов се пусна на живо в личния си фейсбук. Той е на среща с министър-председателя на провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер.

Премиерът веднага бе "приклещен" от немски журналисти и започна да отговаря на въпроси.

„В България има много австрийски инвеститори, огромен стокооборот и голямо приятелство със канцлера Себастиан Курц. Работихме заедно по време на българското европейско председателство, после на австрийското председателство на Европейския съвет, това каза премиерът Бойко Борисов след срещна с министър-председателя на провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер.

Имаме рядък шанс – това, което толерира ЕС, да изпълняваме общи проекти – и в дигиталната икономика, инфраструктурата, образователната, културната, археологията“, каза още Борисов. „Говорихме за развитието на интернет, България има един от най-добрите в Европа. Има wi-fi във всяко училище“, добави той.

„Трябва да стана на 100 години, за да свърша цялата тази работа“, пошегува се Йоханна Микл-Лайтнер.

„С Йоханна сме от много години приятели, от времето, когато беше вътрешен министър. Била е на нашата граница, която е външна граница на ЕС. България е държава, която има нула мигранти, благодарение на всички мерки, които сме взели. И тя беше на границата, за да го води с очите си. Спазвайки всички европейски правила“, каза още Борисов.






ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!