Манфред Вебер изтъкна колко впечатлен е от голяма публика, която се е събрала да подкрепи ГЕРБ на Античния театър в Пловдив днес. Припомняме, че той и Урсула фон дер Лайен са специални гости на предизборното събитие на партията на Борисов. 

"Каква голяма публика за ГЕРБ и ЕНП. Знам, че ГЕРБ има хиляди членове, но присъствието ви е впечатляващо. Бойко, Мария, тази публика не ми оставя никакво съмнение, че след седмица ГЕРБ ще спечели изборите в България,а ЕНП ще спечели европейските", заяви Вебер.  

"Бойко, ти си истински европейски лидер. Ти даде силен глас на ЕНП в Европа", изтъкна той. 

"Мария, ти беше изключителен еврокомисар и успешен външен министър. Гордея се, че те имам в отбора на ЕНП. Ти си оценена не само в България, но и в Европа. Когато беше време да станеш премиер, вашите партньори нарушиха обещанието си. Не можем да си позволим такава безотговорност повече, затова ГЕРБ трябва да спечели изборите", посочи той. 

"Бойко беше първия, който предупреди Европа за нелегалната миграция. Така разбрахме, че Европа има нужда от нова миграционна политика", припомни Вебер. 

Той заяви, че България и Румъния трябва да бъдат приети изцяло в Шенген. 

Вебер заяви, че за да бъде спрян Путин, Европа трябва да покаже, че е силна и никой не трябва да се държи като кученце на руския президент. Той призова всички страни членки да подкрепят Украйна в доставките на оръжия. 

Вебер пожела успех на всички кандидати на ГЕРБ и им благодари за усилената работа. 

Урсула фон дер Лайен взе думата и изнесе пламенна реч. Тя бе посрещната от бурни аплодисменти. 

"Какво огромно удоволствие е за мен да бъда тук. Чувствам изключителна чест, че мога да говоря пред вас в деня на Ботев", сподели тя и разказа част от историята на големия български революционер, като изтъкна, че е загинал в името на свободата на страната ни. 

"Благодаря, че съм тук с вас на този специален ден. Пловдив беше първия български град, който стана Европейска столица на културата и можете да се гордеете с това постижение", посочи тя. 

Урсула фон дер Лайен разказа за първото си посещение в България, когато Борисов я е впечатлил изключително много. Той й е показал малкия периметър, в който се намират няколко различни религиозни центъра в София, между които няма никакъв конфликт. Така Урсула е разбрала колко толерантен е българският народ. 

"Скъпи Бойко, искам да ти благодаря лично на теб, както и българите, за това, че подкрепихте Украйна", обърна се тя към лидера на ГЕРБ. 

Урсула фон дер Лайен пожела успех на ГЕРБ за изборите. 

Дойде време и лидерът на ГЕРБ да каже няколко думи. Той поиска преди това кандидатите за европарламента да излязат до него. От лявата му страна останаха Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер. 

"Днес е 2 юни - Деня на Ботев. Искам всички да станат и да помълчим в памет на героите загинали за свободата на България", заяви той и целият театър замлъкна за минута. 

Борисов благодари на Вебер и Урсула фон дер Лайен, че са били до България в кризите. 

"Благодаря, че когато ГЕРБ управляваше мандати наред, България се бореше с около 98-99% усвояване на фондовете, имахме прекрасни министри, имахме Томислав Дончев, както и страхотен председател на ЕК, както и комисари, доминирани от ЕНП. Да, колегите от "Възраждане" протестират, но не знаят защо. 

Ние трябва да защитим България в следващите години. Този хаос, това трябва да спре. Можем да изкараме 5-6 хиляди души със свирките да свирят.

Три години свирихме и след толкова свирене, имаме 1% усвояване на еврофондовете или 1% по ПВО и 3% по еврофондовете. Докато свирят, милиардите стоят. Можеха да влязат, но ги няма и няма да ги има, ако на 22 номер няма най-много гласували. 

Ако не проявим политическа зрялост, нищо няма да се получи и след 9 юни. Чух толкова заклинания, че не виждам какво ще се случи. Разбира се, яростна опозиция. Нека свирят и да предложат алтернатива. Обичаме конкуренцията. Кой предлага по-добри решения? Изпълняваме европейските си ангажименти и считам, че с нашия глас ще направим така че ЕС да се управлява добре. 

Не допускаме Кремъл да се бърка в българската православна църква. Не се месим, но и не позволяваме на никой отвън да се меси в тази работа. 

Видях Урсула вчера и ти завидях, че беше на "Уембли", че гледа "Борусия" и "Реал Мадрид". Искам да знаете, че изграждаме два стадиона - единият е готов, а на другия изграждаме четвърта трибуна. Пловдивския "Ботев" е жълто-черен като Дортмунд. Имам едно неизпълнено обещание - финал за някоя от големите купи. 

Благодаря ви, че сте тук. Сега, като си тръгнете, свирете колкото можете и ви пожелавам хубава вечер", завърши лидерът на ГЕРБ. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!