Нито имам право, нито съм го направил. Но изразих, като всеки гражданин тази гледна точка, бях категоричен, че това повече не може да продължава. Чест им прави, на БФС, че всички си подадоха оставката. Надявам се, че вече ще се обръща внимание и на детско юношеския футбол. Ние сме готови да помогнем.

Така реагира премиерът Бойко Борисов в ефира на bTV на думите на своя британски колега Борис Джонсън, който заяви, че е "очарован, че шефът на БФС е уволнен". 

Премиерът Борисов огласи нови данни за трагедията с 39 трупа в Англия

"Факт е, че ние сме изпълнили всичките мерки, които бяха предписани. Далеч съм да смятам, че сме идеални. Такива проблеми има и в останалите европейски страни. Всички колеги изразиха недоволство, че такъв мониторинг имаше само спрямо Румъния и България. Сега ще има един общ механизъм за всички държави. Сега ще трябва всички да се усъвършенстваме", заяви Борисов,коментирайки новината за отпадането на Мониторинга на ЕС спрямо България.   

"Аз дори подкрепих Панов за Джок. Законът трябва да е над всичко", категоричен е министър-председателят.

Премиерът благодарих на Жан-Клод Юнкер, на Тимерманс, на лидера на ПЕС Сергей Станишев "Много помогна. На Христо Иванов, с който направихме редица промени, които сега са отчетени. Всеки трябва да бъде доволен, че в Европа и светът четат, че за България е отпаднал механизма", каза още Борисов. 

За Румъния, за съжаление, не е добра новина,добави той. 

Премиерът коментира изборът на главен прокурор и единствената номинация за поста -Иван Гешев, на фона на протести.

"Протестира една политическа партия. Протестите са на една политическа партия. какво да ви кажа. Ако се върнем назад във времето, тези предложения, тези промени в закона, ги направихме заради Христо Иванов. Тогава, за да не се месят политиците, се взе решение от парламента и закона се промени прокурорите да номинират и издигат своите кандидатури", каза той. 

По думите му,издигането на кандидатура от страна на правителството би било лицемерно.

Премиерът Борисов огласи нови данни за трагедията с 39 трупа в Англия

"Мисля,че е лицемерно аз да издигам кандидати. Представете си Емил Радев да бъде избран и главният прокурор ще стане депутат от ГЕРБ. Считам, че Емил Радев беше най-подходящ.

Кой да изберем? Крум Зарков? За да не бъдем лицемерни ние казахме така: нека прокурорите издигнат своята кандидатура, кандидатури. Не издигнахме главен прокурор защото е лицемерно", каза Борисов. 

"Издигнахме Мая Манолова и видяхме какво си причинихме. Издигнахме лидер на опозицията. В началото Манолова каза, че тя е аполитична. Тя така твърдеше пред мен. Бях лековерен, бях лекомислен. Можеше и Христо Иванов да предложим",добави премиерът. 

По кое време Лозан Панов беше избран за председател на КС? Избрахме го с цялата мощ на ГЕРБ, припомни още Борисов. 

По предложение на Христо Иванов избрахме навремето с цялата мощ на ГЕРБ Лозан Панов. След това избрахме и председателя на СГС, и него го гласувахме, изтъкна Борисов. И допълни, че всичко, което е искано, е направено. 

Никога не съм бил лицемер и няколко пъти съм показал на опозицията своята неутралност и при всички случаи са ми правили големи проблеми, този път изобщо не съм се месил, грам, заяви той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!