Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка, за да провери как се ремонтират пътни участъци в страната. Този път е на магистрала "Тракия", за да види как се реконструира участъка около Чирпан. Компания му прави заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Събота, неделя. Извънреден труд. Става прекрасно", констатира премиерът.

Борисов разговаря с млад работник, който каза, че харесва и е избрал работата си, защото му доставя удоволствие на прави нещо, което остава. 

"Ако имахме сега ордени за герой на труда, сега и ти щеше да имаш. Радвам се, че всичко е ново - банкети, мантинели, асфалтът е проверен", отчете примерът, а работникът му каза, че се подписва за качеството на ремонта и му благодари, че се плаща редовно, включително за извънреден труд и затова работят без проблем и събота и неделя. 

После Борисов разговаря и с друг млад работник, на 23 години от Пловдив, който управлява багер и е водач на строителни машини. Той отчете, че новата отсечка на магистрала "Тракия" ще е най-хубавата за каране.

Борисов обяви и голямата новина, че до седмица трасето ще е готово и магистралата ще е напълно отворена още за пролетния сезон. "Много работа се отхвърли, копаха чак до долу и всичко се направи на ново, за да има гаранции, че е качествено. Мантинелите също са нови, всичко е ново", каза Борисов.

Работникът пък разкри пред премиера, че пътя става "от добре по-добре". Служителят бе оператор на тежка машина, с която се почиства асфалта на пътя. Той обаче сподели пред премиера, че мечтата му е да кара камион. 

"Запомни го това момче. Толкова си обича камиона, че като изкара книжка, да му се даде. Иска развитие", отвърна пък премиера. 

"Ето ни я нашата армия от багери, валяция - няма събота, няма неделя. Истински герои са това", каза той. И камионите един след един, но щом се усмихват - това значи, че им се плаща редовно, за мен това е най-важно", допълни Борисов за работниците.

Другата седмица я пускаме и влизаме надолу към Стара Загора, заяви той.




 

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 27 март 2021 г.