Американският президент Доналд Тръмп е поел ангажимент визите за българи за САЩ да отпаднат в най-скоро време. Това каза пред журналисти в Мюнхен премиерът Бойко Борисов.

"Той даде мъжката си дума", напомни премиерът.

БЛИЦ припомня, че преди дни и преводачът на срещата между Тртм п иборисов заговори за падане на визите за САЩ за българи.
 
"Да видим как ще се развият изборите в САЩ. Ако той бъде преизбран, със сигурност процесът със свалянето на визите ще го довършим докрай.

Просто пое мъжка дума. Неслучайно в момента изпраща хора на най-високите си позиции в тази сфера“, заяви Борисов и подчерта, че вече втора година с Канада нямаме никакъв проблем по този въпрос.  
 
Тайни жестове на Борисов на мюхнеското летище разтопиха мрежата ВИДЕО

Премиерът обяви също, че България е готова веднага да инвестира в изграждането на трети мост на река Дунав.

"Смятам, че е крайно време да излезем от добрите пожелания и помпозните срещи. В този момент казвам, че България е готова да вложи пари в изграждането на трети мост на река Дунав", заяви министър-председателят. 
 
"Готови сме да инвестираме и това да бъде нашият дял. Интерконекторите ги правим и тази година трябва да станат готови. Така че нека да спрем да си говорим пожелателно и да действаме. Пак повтарям - България е готова за трети мост на Дунав, дали ще е 50-100 млн., ние сме готови да участваме", категоричен бе Борисов.
 
По думите му страната ни е търсена за инвестиции.

"Говорих и с президента на Молдова, с премиера на Армения и с кой още... изгубих им поредността. Но те се интересуват от инвестиции от страна на България, те ни търсят за инвестиции. В тези страни има доста български фирми и така много други възможности се откриват", подчерта Борисов.
 
Той се спря и на перспективата на страните от Западните Балкани към присъединяване към ЕС.

"Цяла Европа иска да даде перспектива на Западните Балкани, но колегите не разбират колко важен момент е това. В случая вътрешните партийни борби нямат значение. С тъга го казвам и силно се надявам да са ме разбрали", заяви Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!