Министър-председателят Бойко Борисов е дал интервю за неделния брой на германския всекидневник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. В него той заявява, че  "банковата ни система е толкова стабилна, че престъпни машинации и рухване на банки като след промените и когато социалистите бяха на власт ... са невъзможни“.

Разговорът на Борисов е с дългогодишния кореспондент на Балканите Михаел Мартенс е бил в началото на октомври и е продължил два часа и половина, става ясно от пост на журналиста в социалните мрежи.

 

 

 

„Успешен политик съм, но личният ми живот е провал“, споделя Борисов. Той подчертава, че работи по 20 часа на ден и уверява, че „в България отдавна има черен пазар за компромати“.
 

„Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам. (…) Човек съм и нищо човешко не ми е чуждо“, казва Борисов.

Според него, когато той бил посещаван от жена, тя не е била претърсвана от охраната на НСО, а в една дамска чанта има достатъчно място, за да се поберат малки златни кюлчета и пачки, които са били необходими, за да се направят постановъчните кадри от спалнята му с мобилен телефон.

"Сега не искам дори да виждам жени. Вижте, успешен политик съм, но личният ми живот е провал. Работя 20 часа на ден, цялото ми време е прекарано в работа, докато враговете ми опитват да ми спретнат скандали.

Казват, че имам къща в Барселона, имение в Лос Анджелис или на гръцки остров, където дори се твърди, че съм убил манекенка. Когато хората се вгледат, нищо не остава от тези обвинения. Трябва да знаете, че в България отдавна има черен пазар за компромати.", казва премиерът.

А ето и какво още казва Мартенс за интервюто:

Българският министър-председател коментира и, че протестите срещу него са / се ръководят от бизнесмена в изгнание Васил Божков. Запитан дали това не е обида за хилядите протестиращи в България, Борисов отговори, че това твърди самият олигарх в подслушвани телефонни разговори.

Европейският парламент наскоро обвини България в злоупотреба с европейски фондове и „системно“ отказ да спази учредителните договори на Европейския съюз. Премиерът Борисов отхвърли това като пропаганда на враговете си в Европа. 

Коментирайки защо България налага вето върху започването на преговори на ЕС със Северна Македония, Борисов заяви, че са виновни „български комунисти“ и „сталинистка Москва“, тъй като те са се опитали да превърнат българите в македонци насила след Втората световна война.


"Разпространяваните изображения от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ, където се дава съветът човек да бъде унищожен, като вземеш истини за него и ги използваш за собствени цели", допълва премиерът.

„Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба“, допълва премиерът.

По думите му той подозира за снимките с чекмеджето и пачките евро жена, която сравнява с Мата Хари.

Цялото интервю четете тук!