"Имаме претенции към бюджета, но чисто политически акт е да бъде подкрепен. Направихме среща с депутатите ни и ще вкараме предложение.

Разбрахме се след 2-3 месеца много по-задълбочено да се направи промяна в други сфери", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

БЛИЦ уточнява, че изказването му идва непосредствено след срещата, която той проведе със съпредседателите на "Продължаваме промяната" (ПП) Асен Василев и Кирил Петков. За разговорите призна лично финансовият министър

"Като междинен бюджет, ще го подкрепим. Работа на финансовия министър и премиера е бюджета.

Мен никога не сте ме питали от кого взимаме и на кого даваме, а всички са получавали. Можеше всяка година по 10% да се вдигат заплатите. Докато си правеха политиката, си мълчахме", каза той. 

"Друга тема, която прави впечатление е вашата дъвка за инхаус процедурите и какво се оказа? Не знаем фирмите на ПП ли са, на "Има такъв народ" (ИТН) ли са. Водехте се от "Хемус", чували и т.н.

Слави хвърли бомба: Кирил Петков дойде в офиса ми, заплаши ме с насилие, а аз...

С тези инхаус процедури щяхме да построим по-евтино. Честито на българския народ за промените, които направиха с ваша помощ.

Три години хаос, нищо на двойна цена - това е далавера. Извинявам се, точната дума е "глупост", заяви Борисов.  

Според него бюджетът потвърждава тези негови твърдения.

Бойко Борисов, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Елементарният прочит се вижда. Същите фирми, на двойно по-висока цена. Честито! Ако Асен Василев се вслуша в браншовете съм оптимист за следващия бюджет.

Говорихме и по темите с регулаторите. Чакаме хората им да ги дадат. Аз съм посочил само едно име, това на Димитър Радев. Всички знаете, че е перфектен банкер. Нямам никакви претенции и така се работи", посочи Борисов.  

"На Кирил Петков, за областните управители, му казах да даде пример. Аз съм водач за София и Пловдив, дайте вашите областни, ние ще дадем заместници.

Да отпушим и да тръгнат. 

Ние ще играем с наш кмет. Винаги сме участвали със силна листа. Когато дойде време, ще ви съобщя. Партията, изпълнителната комисия, иска след август месец да номинира", каза лидерът на ГЕРБ.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук