Борисов за Елена Йончева: Знаете какво е правила. И сега седи и дава оценки. Боже господи!

Трябва да отговорим на предизвикателствата в училищата. Казал съм на Горанов да им се вземат съответните устройства. Всичките деца днес са в интернет. Вижте сами как вие се променихте. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Евксиноград.

„Само преди 2-3 години ходихме в едно студио, а днес вие с телефоните снимате пишете. Това е светът. Ние трябва да отговорим и да учим децата по този начин, за да не ни се смеят. Трябва и да четата книги, но в същото време трябва да им дадем такава квалификация, за да може утре да си намерят работа. Навсякъде работата с компютър вече не е плюс в сивито, а необходимост“, каза Борисов.

Варна, Пловдив искат булеварди, заводи. Успяваме нещо, което румънската страна никога не е искала, ще направим още един мост на Русе, ще направим и на Никопол.

„Какво ще стане в обратния вариант? ГЕРБ да падне и да дойдат пак Орешарски и Герджиков? Мислите, че ние ще седим и ще ни бият. Аз в действителност в един момент ще загубя контрол над партията, за да се браня“.

„Слушах и онзи ден за парите, които са източвани от БНТ – държавният бюджет. Какво ще донесе това? Надявам се оставки от БСП. Госпожа Масларова беше на трибуната до Йончева. Вие сте писали, правили сте репортажи. Знаете какво е правила. И сега седи и дава оценки. Боже господи! За закона за амнистията, за да няма наказания. Много е крехко всичко и може лесно да се счупи, и ще се счупи непоправимо. В света има много по-големи проблеми и в Европа са доволни, че ние не им създаваме проблеми“.

„При положение, че гоним ръст на БВП в размер на 100 милиарда. 11% са се дигнали доходите от началото на годината. Безработицата е 5%. Бизнесът казва, че няма работници. Навсякъде се строи. Има зрънца навсякъде“.