"Аз искам само да гледате фактите. Отдавна не коментирам, а само показвам. Ето, в пандемията сме, Европа още не е отворена, а ние откриваме нов завод", това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос как ще отговори за поредните нападки от страна на президента Румен Радев.

"Няма държавен глава, на когото неговите съветници да не му подават листчета с имена. Укоримо е да нападаш другите и да казваш "Аз съм девица!", а далеч не си. Затова да не се прави на девица", допълни министър-председателят, който открива логистичен център в Пазарджик.

"Аз не водя война. Правя заводи, пътища и суперкомпютри. Радев ме напада, аз не правя нищо, а после го обявяват за война. Каква война е това?", допълни премиерът.

Борисов обаче каза, че не е "момиче", за да си пази СМС-ите с години и все пак призна, че и той самият е помагал на Бобоков, с който заедно са ходили на делегации при чуждестранни инвеститори зад граница.

"Не съм крил, че познавам целия бизнес, за да инвестират, нали идват при мен.

Вместо да се нападаме непрекъснато е най-добре да продължим да работим за подобряване условията на хората.

Много се радваме, че икономиката започна да работи.

Сутринта имах среща с Щаба - усилваме болниците, така че да свикваме да живеем с К-19 в най-тежките му измерения.

Здравето и психиката на хората зависи от това да имат добро бъдеще. Макар че като гледам километричните опашки към Гърция, излиза, че сме в добро здраве и с добри финанси.

Представете си, ако ние бяхме задължили някой да си изважда кодове, за да мине? Радвам се, че българите са толкова дисциплинирани в чужбина, а като влязат в България започват с оплакванията. Няма лошо - да си изкарат добре почивката", каза още Борисов.

"Да, препратих СМС преди време на Божков - ето аз си признавам. Какво лошо има други да признаят, че имат семейни приятели и поддържат връзки", допълни още премиерът.

"Пламен Узунов бе милиционер от Пловдив. Аз го направих шеф. Бил на разпит! Ми да бъде. Това ли е темата на деня?

Темата на деня е ето този завод, който работи и дава работа на хората", ядоса се Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!