„Две години бях без имунитет. Сега категорично няма да го дам. Трябва да си сляп, за да не видиш какво се случва в момента“, това отсече в кулоарите на Народното събрание (НС) лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

СГП предложи на Гешев да поиска имунитета на Борисов заради "Барселонагейт"

„Дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души или за изтичането на секретна информация. Защо вчера? Ми, за да няма правителство

Защо вчера поискаха моя имунитет? Защо вчера, а не преди един месец? Целта е да няма правителство – ясно и точно!“, категоричен бе Борисов.

„Преди време казах, че трябва да има редовно правителство с парламентарно мнозинство – за да има нормална парламентарна република. 

Днес пак ще се видим с „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ), защото хаосът в държавата вече е тотален.

Съдебната реформа си има цена. От 2009 година съдебна реформа няма, ние приехме реформата и се раздвижиха.

Трябва да сте слепи, за да не го видите“, каза още Борисов.

„Започнаха веднага атаките по ПП, неслучайно изтече записът. А да не говорим, че когато някой ди даде имунитета веднага му дадоха охрана“ – допълни лидерът на ГЕРБ, визирайки отцепилият се от ПП Радостин Василев.

„Аз за ДПС не мога да говоря, защото не съм разговарял с тях. До преди седмица те казаха, че трябва да има правителство на всяка цена. Разбира се, че те трябва да бъдат въвлечени, за да има конституционно мнозинство.

Карадайъ взриви НС с думи за почерпени рамбовци: Това е пълзящ фашизъм!

Защо да се явяваме на избори? Какво ще се случи след това? Какво ще се промени?“, попита Борисов и допълни: „Хаосът е държавата е толкова голям“.

Той говори и за „Барселонагейт“: „Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания.

Ивайла Бакалова не съм я виждал от десетилетия и не сме разговаряли с нея за каквото и да било“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук