Бойко Борисов оглави ключов пост в парламента

Комисията по конституционни и правни въпроси оглави Анна Александрова от ГЕРБ-СДС

Бойко Борисов оглави Комисията по външна политика и в 50-ото Народно събрание. Решението за състава на комисията бе гласувано със 174 гласа "за", 26 - "против" и четирима "въздържал се". Борисов председателстваше същата комисия и в състава на 49-ото Народно събрание.

От ПГ на ГЕРБ-СДС депутатите гласуваха за членове на комисията депутатите Георг Георгиев, Даниел Митов, Росен Желязков, Павел Христов, а за заместник-председател - Екатерина Захариева. От "Продължаваме промяната - Демократична България" бяха избрани депутатите Даниел Лорер, Ивайло Шотев и Стоян Михалев.  От "Възраждане" в състава на комисията бяха гласувани депутатите Ангел Георгиев, Ивелин Първанов и Кирил Тодоров. Кирил Тодоров бе избран и заместник-председател.

От ДПС членове на комисията са Айтен Сабри и Джем Яменов, последният бе избран и за заместник-председател. От "БСП за България" депутатите подкрепиха номинацията на Деян Дечев. От "Има такъв народ" за член и заместник-председател бе избран Тошко Йорданов.

Байрам Байрам от парламентарната група на ДПС беше избран за председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание. Заместник-председатели на комисията станаха Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, Асен Василев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и Йордан Тодоров от „Възраждане“.

Комисията по конституционни и правни въпроси оглави Анна Александрова от ГЕРБ-СДС, за заместник-председатели бяха избрани Стою Стоев (ПП-ДБ), Петър Петров („Възраждане“), Хамид Хамид (ДПС) и Мая Димитрова ("БСП за България"). Двете комисии се състоят от по 23-ма народни представители - осем от ГЕРБ-СДС, по четирима от ПП-ДБ и „Възраждане“, трима от ДПС и по двама от „БСП за България“ и „Има такъв народ“.

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС оглави енергийната комисия в Народното събрание.

Зам.-председатели са депутатите Радослав Рибарски от ПП-ДБ, Искра Михайлова от “Възраждане”, Драгомир Стойнев от БСП и Павела Митова от ИТН.

В парламентарната комисия по енергетика като членове от ГЕРБ-СДС влизат депутатите: Александър Ненков, Делян Добрев, Жечо Станков, Мария Белова и Красен Кръстев.

ОТ ПП-ДБ са: Рибарски, Венко Сабрутев, Васил Стефанов и Йордан Терзийски. От “Възраждане”: Михайлова, Йордан Тодоров, Димитър Гюрев и Даниел Проданов. От ДПС: Станислав Анастасов, Халил Летифов и Надя Петрова. От БСП Стойнев, а от ИТН Александър Вълчев и Митова.