Избягалият в Дубай бизнесмен с 19 обвинения Васил Божков обяви с кой ще се яви на предстоящите парламентарно избори. 

По думите му ПП БНО е избраният мандатоносител, предоставяйки ни 100% от своите листи.

По-рано Васил Божков се включи на живо във Фейсбук, за да отложи обявяването с коя партия ще ходи на избори.

Поради съображения за сигурност, мандатоносителят ще бъде обявен в 15:00 ч., заяви мистериозно укриващият се в Дубай хазартен бос, който обеща ново включване след 2 часа.

„Не съм бил политик и не съм искал да бъда. Имах мисия да спасим културното наследство на страната. Сега мисията ми е друга – да спасим бъдещето. То се кове днес. Хунтата иска да ни попречи. Няма да успее. Мандатоносителят ни ще бъде обявен след два часа“, закани се той.

Ето какво съобщи той във Фейсбук при второто си включване: 

"Въпреки опитите на Прокуратурата и #хунтата да спре ПП "Българско лято" да се яви на избори, ние ще участваме.
ПП БНО е избраният мандатоносител, предоставяйки ни 100% от своите листи. 

Времето за промяна настъпи." 

Българско национално обединение ще е мандатоносителят на партията на Васил Божков. Даваме 100% от нашия мандат на гражданска платформа "Българско лято". Това обяви лидерът й Георги Георгиев.

На бюлетината ще пише БНО, но ще става дума за "Българско лято", обясни председателят на партията на Божков Борил Соколов.

Георги Георгиев - Готи е отдавнашна звезда в българската политика. Той се прочу особено много с голата си кандидаткметска кампания и нееднократно през годините е споделял свои разсъблечени снимки по различни поводи. 




За президентските избори е БНО е издигнала двойката Митьо Пишова-Радо Шишарката. Същата организация издигна и Евгения Банева за евродепутат, но след това оттегли доверието си от нея.
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!