БСП ще сезира Европейската комисия заради изказване на Бойко Борисов в Чикаго. Това съобщи на пресконференция говорителят на партията Корнелия Нинова.
БСП изразиха възмущението си от думите на столичния кмет Бойко Борисов. Изказването на Борисов, че най-големият проблем на България е лошият човешки материал – 1 млн. цигани, 700 хил. турци, 2,5 млн. пенсионери, подтиква определени групи от обществото една срещу друга, коментира говорителят на БСП Корнелия Нинова. От БСП коментираха, че очакват ЕК да заяви официално, че подобно поведение е опасно за демокрацията. Подобни думи, изречени от когото и да е, са цинизъм и обида към българския народ, но изречени от устата на политик, който има амбицията да управлява държавата, са опасни и шизофриидни, насаждат омраза и дискриминация подтикват определени групи от обществото една срещу друга, каза още Нинова.
Да обявиш половин България за „кофти материал” е политическо самоубийство”, коментира от своя страна секретарят на БСП Кирил Добрев. По думите му заради поведението си, Борисов ще може да се коалира след изборите само с партията на Иван Костов. /БЛИЦ