БСП-Ловеч преизбра Димитър Горов /37 г./ за свой лидер, предаде кореспондентът на БЛИЦ в града.
Политическата кариера на младия мъж с корени от кв. "Вароша" тръгва от 07.03.1996 г., когато бива приет за редови социалист. Възходът му започва с избирането му за член на ОС на БСП, по-късно - за член на ИБ, секретар на ИБ на ОС на БСП, а от ноември 2005-а оглявава и самия ОС на БСП. Изкласява средно образование в ловешката гимназия "Христо Кърпачев", а висше образование - в Стопанска академия "Димитър Ценов"-Свищов, специалност: счетоводство и контрол. От 1989 г. до 1991 г. служи в Школата за запасни офицери в Плевен. Постъпва в бившото предприятие "Цачо Сяров", а по-късно - в з-д"Елпром" От 1992 г. до 2003 г. работи в Община-Ловеч, която напуска поради избирането му за общински съветник от листата на БСП. От 01.09.2005 г. е директор на "Информационно обслужване" АД - клон Ловеч. На същата длъжност е там и в момента.

Новият стар председател на ловешкото БСП Димитър Горов имаше един-единствен съперник - председателят на Общинския съвет Милко Недялков. Наскоро той заяви, че в БСП няма хора, било на местно ниво или на централно, които да са абонирани за ръководители.

В навечерието на форума Димитър Горов, заяви, че в БСП няма хора, било на местно ниво или на централно, които да са абонирани за ръководители. При управлението на социалистите както Ловеч, така и 34-те села в обищаната се сдобили с нова система за осветление. Асфалтирани били почти всички улици в 50-хилядния град, а по онези, при които полагането на пътната настилка било некачествено като в кв."Гозница" и по ул. "Стара планина", фирмите-изпълнителки бяха заставени да го извършат наново за своя сметка.

Според Горов оттук насетне БСП-общинската администрация трябва първо да подобри организацията на движение в града и да създаде условия за паркиране в централната част. Второ, трябва да ограничи битовата престъпност, най-вече в селските райони. Трето, трябва да се направи сериозни стъпки за отстраняване на рутинираното поведение на част от чиновниците в кметството, което нерядко създава проблем пред бизнеса и пред обикновените граждани.

9 делегати ще представляват БСП-Ловеч на конгреса на пратията на 22-23 ноември. В същото време БСП-Троян даде при свободен достъп на журналисти нов мандат на досегашния си шеф Кольо Кацаров. /БЛИЦ