„Не сме разговаряли с „Има такъв народ“, но сме казали, че сме склонни за такива разговори. От тяхна страна няма покана. Не възнамеряваме да се молим на никого. Ако сметнат, че с наша подкрепа могат да направят правителство, естествено следвайки и съобразявайки се с важните за БСП политики, бихме ги подкрепили“.

Това каза в предаването „Лице в лице“ зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Христо Проданов.

По думите му формацията на Слави Трифонов е партията, „около която може да се състави някакво мнозинство, което да е против ГЕРБ и досегашното управление“.

„Ние държим тези разговори да бъдат открити, пред обществото. В тази безпрецедентна здравна и последващата след нея икономическа криза, незабавно трябва да бъдат предприети мерки, за да може наистина държавата да тръгне в правилна посока.

За това обаче е необходимо веднага да се направи ревизия на финансовото състояние на държавата, защото всяка една мярка струва определени средства. Във вариант, в който няма съставено от парламента правителство и има служебно правителство, кой ще направи актуализация на бюджета?“, коментира депутатът.

Проданов отговори и защо проверката на БСП на „Автомагистрали“ не беше проведена по същество.

„За да има някакви резултати, трябва да има ново правителство, което да не е подчинено на ГЕРБ. Тогава Пътната агенция няма къде да отиде – ще даде това разрешение. Ние ще помогнем, ако трябва, и с лабораториите, защото имаме разговори с европейски такива. Те ще дойдат, ще направят изследвания и ще стане ясно, че се е крало от там“, каза още депутатът.