Кабинетът не е различен. Само преди 24 часа те анонсираха същия кабинет и от ПП казаха, че той е неприемлив за тях. Имаме два варианта, ако те утре гласуват този кабинет, това значи поредно предателство. Може да се са договорили да гласуват, но и в двата варианта това е лош вариант за българските граждани. 

Това заяви Христо Проданов от БСП след като кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна реализиран мандата за правителство на президента Румен Радев. 

"Ябълката на раздора бяха отбраната и министерството на енергетиката. Защо? Моят отговор е следния - в енергетиката има 30 милиарда по "Уестингхаус" и нова ядрена централа. Пари по плана за възстановяване за затваряне на Мариците. А в отбраната са парите за превъоръжаване на армията. Тоест, в министерствата, където има голям ресурс", каза още Проданов. 

"Не мога да предполагам. Самите ПП-ДБ са много разделени, може част от тях да излязат или да не влязат, така че да се гласува това правителство. Може да се обърнат ролите, едните да се правят на опозиция.

Но всички са в кюпа. Затова казвам, че това не е добре за българските граждани. Някъде да чухте да се говори за някакви политики - за заплати, за доходи. Да се говори само за регулатори, това е абсурдно и никъде по света не е приемливо.

Има вариант за игра с кворуми.

Има вариант други партии да помогнат. Договорките ще лъснат и ще разберем какво са подготвили за бедна България в следващите девет месеца. Ако това се гласува, цирка ще продължи, на който през последните 9 месеца бяхме неволни участници", каза Проданов

Кои са министрите, предложени от Габриел за нов кабинет ВИЗИТКИ

"Единственото правилно решение е тази гадост да приключи и да се отиде на избори. Всички места са слаби в този кабинет. Има пренебрежение и отвращение, което те излъчват към нас като граждани", каза на свой ред Тошко Йорданов. 

Той зададе и следния въпрос:

"Сега като ИТН не участва в правителството и то не зависи от нас - кой е виновен , че то се е разпаднало?" "Мога да ви дам отговор - ПП", отговори той. 

„Унизително е за всичко това, което наблюдаваме“, коментира Йорданов. Запитан дали кабинетът „Габриел“ ще бъде гласуван в парламента, той заяви: „Аз не съм врачка, дори не знам дали те ще си подкрепят собствените хора.

Не знам дали Денков, Василев са дали съгласие да са в този списък. Вчера гледахме друг фарс – Денков и Кирил Петков като какви отидоха да взимат мандата, това е унизително. Колкото по-бързо се вбесят българските граждани, толкова по-добре“, заключи Тошко Йорданов.

Според него "колкото по-бързо се вбесят българските граждани - толкова по-добре". 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук