БСП с първи коментар за аферата "Барселонагейт"

Нито една българска служба така и не се зае сериозно с този сигнал, твърди Александър Симов

Заставаме зад бюджета с гордост. БСП наистина показа, че е социалният вектор в това управление. Това е най-социалният бюджет от много години насам. Пожарникарите не излизат на протест заради средства, а защото искат да бъдат отделени в нова агенция.

Всичко е въпрос на разговори, за да се решат проблемите. Ясно е, че има недоволство, но няма как с един бюджет да решим всички проблеми. Убеден съм, че новото правителство ще реши проблемите. Пари също ще се намерят. Най-важното е да прекъснем чудовищната корупция. 

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Александър Симов по повод проектобюджета за 2022 година.

"Ние сме коалиция от четири партии и такава сглобка е трудна. Аз твърдя, че малките различия между нас не са пробойни. Поставяме всичко на масата и дебатираме. Мога да кажа, че всякак партия в тази коалиция е запазила правото си да предлага идеи.

Аз не одобрявам примерно идеята на ИТН за 1 лев партийна субсидия, но то не е поставено ултимативно на масата. БСП няма от какво да се срамува от участието си в управлението. Идеите ни се отразяват. Всяка партия има своето виждане и подход, но там, където трябва екипна работа, тя се върши", обяви той по повод отношенията в управляващата коалиция.

"Ако прокуратурата няма инструментите, с които да установи престъпленията и вика премиера да дава показания, това е катастрофа. Днес излезе информация за къщата в Барселона.

За нея информация може да се намери само в Гугъл, защото не мога да се сетя някоя служба да се е занимавала сериозно с този случай, а информация има от много години", коментира Александър Симов новината, че сигналът "къщата в Барселона" е верен и испанските власти допускат, че 5-те милиона евро, с които тя е била закупена от българи, може да са свързани "с недекларирани средства от висши служители на българското правителство, (включително с министър-председателя Бойко Борисов)".