Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание. То е насрочено за 11.00 ч. в зала "Александър Лилов" в централата на партията и ще бъде закрито за медиите. Проектът на дневен ред включва пет точки.
 
Пленумът ще обсъди позиция на партията по предложението на управляващите за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лв. за получен действителен глас.
 
На вниманието на членовете на Националния съвет ще бъде представен доклад "За резултатите от проведените на 26 май 2019 избори за членове на Европейския парламент и за задачите на БСП за участие на предстоящите избори за местна власт".
 
Докладът е на Изпълнителното бюро на партията. Националният съвет на БСП ще се занимае и с доклад на Комисията по идейно и програмно развитие във връзка с "Визия за България", както и с политическите изисквания и механизма за издигане на кметове и общински съветници от "БСП за България".
 
Пленумът на БСП ще обсъди и подготовката и организацията на заседанието на 49-тия конгрес на партията на 16 юни 2019 г. Заседанието на най-висшия форум на партията трябва да констатира оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, която тя подаде на предходното заседание на Пленума на 28 май.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!