Заразеният с коронавирус член на висшето ръководство на БСП Янаки Стоилов е участвал в две масови партийни мероприятия. Това съобщиха от пресцентъра на столетницата. 

Политикът е бил на пленума на Националния съвет на "Позитано" 20, който се проведе на 13 юни, и на заседание на Градския съвет на БСП-София.

Извънредно: Случай на коронавирус в БСП

Всички участници в двата форума са уведомени. Националният и Градският съвет организират тестване в понеделник от 8.30 часа на ул. ”Леге” 10 в Градския съвет и в 9.30 на ул ”Позитано” 20 - централата на партията. По списък става въпрос за общо 183 социалисти, но не всички присъстваха на пленума.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова също потвърди притеснителната новина за коронавируса в партията й. Това тя направи с пост в личния си фейсбук профил.



Бившият депутат е настанен във ВМА, но е добре, информира Дарик.

По неофициална информация и член на ГС на БСП-София има симптоми, но още не е излязла пробата му. Става въпрос за общински съветник, който на заседанието в понеделник е седял до Янаки Стоилов.

Само двама-трима социалисти на заседанието са носили маски, но с днешна дата всички вече са притеснени, тъй като повечето са от рисков контингент.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!