БСП е готова да управлява страната. Това заяви Красимир Янков, народен представител от БСП-Лява България, цитиран от Фокус. По думите му партията има готовността, нужната експертност и натрупан опит във времето, а концепцията ще бъде за държавно управление с акцент върху интересите на гражданите.
„Катастрофално е състоянието във всички сектори и акцентът, който ще бъде в нашата платформа, е човек-управление, с който политиките да бъдат насочени с основен ангажимент за хората: работни места, достъпно образование, здравеопазване и култура. Трябва да има нов подход, който да доведе до благосъстоянието на нацията с акцент - сигурността и спокойствието на българските граждани“, коментира още народният представител.

Красимир Янков обясни, че БСП подготвя комплексен нов подход, в който внимание ще се обърне на доходите на пенсионерите, младите семейства с деца и хората в неравностойно положение. По думите на народния представител, това е каузата на политическата партия. Той допълни, че има необходимост от ефективно полицейско присъствие в малките населени места за обезпечаване на сигурността.