Човек на Костадинов свали картите, ще поискат от президента да...

Ние подхождаме сериозно и ако го получим, това означава, че президентът също е подходил сериозно, подчерта той

Партия "Възраждане" ще настоява утре на консултациите от 9 часа при президента Румен Радев да получи третия мандат за съставяне на правителство, което, според партията, може да бъде сформирано от всички парламентарно представени политически формации без ГЕРБ-СДС и ДПС. Това заяви във Велико Търново евродепутатът Станислав Стоянов.

"Възраждане" ще преговаря с парламентарно представените формации за съставяне на общо правителство, ако партията получи третия мандат от президента. На практика е възможно правителство без ГЕРБ-СДС и ДПС, ще се търсят разговори с ПП-ДБ, които днес на консултациите при президента заявиха, че няма да подкрепят правителство на "Възраждане".

Искаме третия мандат, заяви евродепутатът Станислав Стоянов: "Ние подхождаме сериозно и ако го получим, това означава, че президентът също е подходил сериозно, защото заявката, която вчера Костадин Костадинов даде публично, е за разговори с всички без ГЕРБ и ДПС.

Така или иначе днес и ГЕРБ, и ДПС бяха на мнение, че, ако първият мандат е неуспешен, и вторият ще е неуспешен. Третият на практика в наше лице би предложил нещо различно без ГЕРБ и ДПС. Това бихме търсили ние“.

В Европейският парламент продължават преговорите на тримата евродепутати от "Възраждане" с десни формации и независими депутати за съставяне на самостоятелна група, чиято политика ще бъде за запазване на националния суверенитет на страните членки, а не ЕС да се превръща в мега държава със столица Брюксел, посочи още Станислав Стоянов.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ