Това със сигурност не е съгласувано с президента и е самоинициатива на Трифонов. Честно казано, донякъде това е провокация, доколкото социолозите казват, че не е ясно дали партията му ще попадне в новия парламент.

Слави Трифонов хвърли голяма бомба, направи крачка към президентска република ВИДЕО

Това заяви в ефира на Нова тв говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

„В новото НС ще е трудно да се създаде мнозинство, което да формира правителство. За да има промени в Конституцията, не мисля че е възможно да се създаде чак толкова голямо мнозинство“, заяви Кутев .

„Дори и да има референдум, няма как да успее да се направи подобна промяна, затова според мен е провокация. Трябва да се събере 2/3 подкрепа от НС, което не виждам как е възможно“, каза той.

„Много трудно ще се събере обикновено мнозинство от 121 депутати дори. За да се правят промени в Конституцията, е нещо много сериозно. Песимист съм. Друг е въпросът дали въобще някой го иска“, добави Кутев.

Кутев заяви, че вчерашното изказване на Кирил Петков в ефира на БНТ, че имало слотове в Гърция за втечнения газ, но служебното правителство не е направило стъпка да ги заеме, е пълна лъжа и няма нищо вярно в него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук