Когато влезеш в парламентарната зала, виждаш какви са опасностите, подводните камъни и колко е сериозно срастването с държавата. Дадохме си сметка за грешките, които допусна партията.

Мисля, че ще минем 4% бариера, защото в самата предизборна кампания хората много добре могат да отличат идеите и предложенията на всеки един участник. 

Когато си в правителствен пакет, много от нещата не могат да бъдат показани, за да се запази коалицията. Много неща сме премълчавали в името на стабилността, заяви пред Bulgaria ON AIR международният секретар на "Има такъв народ" Димитър Гърдев.

По думите му виждаме какви са резултатите от взетите еднолични решения. 

"Когато не може да управлявате едно министерство, защото нямате пари, дори да имате най-добрия експерт или министър, то ще бъде провалено. Въпросът е така ли ще се управлява - като се дават цели ресори и не се отпускат средства. Дори ИТН да не е в следващата коалиция, тя отново ще се разпадне", изтъкна Гърдев.

Неговото мнение е, че като партия, която е управлявала Министерството на енергетиката, са вложили всички усилия. 

"Александър Николов беше човекът, който води преговорите в Азербайджан, които са нашите алтернативи в момента. Още април месец България беше обявена за неприятелска държава и какви ще бъдат исканията към страната", допълни международният секретар на ИТН.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук