Правото на протест не бива да влиза в конфликт с останалите граждански права, дадени по Конституция. Това мнение изрази д-р Петър Берон пред БНТ.

Хората ме питат - защо не участвам в тези протест, след като съм участвал в Града на истината. Тогава те бяха на тротоара и не пречеха на движението“, каза бившият кандидат-президент.

Той посочи още, че, според член 39 от Конституцията, алинеи 1 и 2, се казва, че гражданите имат право да изразяват гражданското си недоволство, но не могат да ограничават правата на останалите граждани.

Припомняме, че в продължение на няколко седмици ключови кръстовища в столицата бяха блокирани от палаткови лагери в знак на протест. Първоначално бе направен един агресивен опит от полицията, за да ги премахне, след което протестиращите се мобилизираха и наново изградиха лагерите, но преди две седмици от МВР наложиха по по-дипломатичен начин решението палатките да бъдат отстранени.

Към днешна дата протестите продължават, макар да има дни, в които на площад „Независимост“ да не се събират особено много хора, а в други - десеткихиляди изпълват „триъгълника на властта“.