Даниел Лорер смъмри Радев: Не му приляга!

Зад „Продължаваме промяната“ (ПП) има половин милион избиратели. Той сложи всички под шапката на шарлатаните, обиди се той

Не му приляга. Мисля, че не приляга на висотата на президентската институция да дава емоционални и унизителни оценки на политически партии в България. Така Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ коментира пред bTV днешното изказване на Румен Радев.

„Политическите партии са израз на хората и на техните идеи. Зад „Продължаваме промяната“ (ПП) има половин милион избиратели. Той сложи всички под шапката на шарлатаните“, посочи Лорер.

Радев хвърли бомба, свързана с Асен Василев и Борисов: Беше грешка, че...

Той изтъкна, че по конституция президентът трябва да обединява, а не да разединява.

Водещата му припомни момента, в който Румен Радев излезе пред протестиращите с думите „Мутри вън!“, а той коментира: „Когато президентът излезе той представяше исканията на българския народ така, както той ги усети“.

„Това беше най-емоционалният момент, защото той стана едно с българския народ. В резултат на това се появи ПП“, призна Лорер.

„Това е явен знак, че разривът между „Промяната“ и президентството има други корени, президентството очевидно има политически амбиции и „Промяната“ очевидно ги е разочаровала“, каза още той.

Депутатът припомни, че още в самото начало ПП са заявили, че са благодарни на Румен Радев, но няма да бъдат президентска партия.

„Явно това не се е понравило“, каза той и допусна, че президентът ще се занимава с инженеринг на други политически партии.

„Имам много ясна представа, че много пъти „Промяната“ се опитваха всички политически сили да я пришият към президентството“, заяви Лорер.

Той коментира и думите на Корнелия Нинова по повод скандала с Радев.

„Истинската причина г-жа Нинова да се тревожи е изключително тежка електорална съдба на БСП в последните години, когато тя ръководи. Това няма никаква връзка с ПП. ПП седи точно в центъра на българската политика“, каза депутатът от ПП.

Нинова разби оправданията на Радев, че Петков и Василев го излъгали и каза истината

По отношение на ББР той посочи, че към септември тази година тя е на плюс с 30 млн. „Това добро или лошо управление е, според вас“, каза той в отговор на твърдението на министър Пулев, че банката е в лошо състояние.

„Всички знаем, че г-н Габровски ще бъде в контекст на мандат на ГЕРБ. Там всички са декор, защото там решенията се взимат еднолично. Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ“, заяви Лорер.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук