Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите за промяна.

Така президентът на Република България Румен Радев отговори на критиките на Асен Василев, че държавният глава се среща с Бойко Борисов. Той категорично отрече да се е виждал с лидера на ГЕРБ.

„Това не е първата лъжа на Асен Василев. Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора и сега плащам цената за своята доверчивост”, каза още Радев.

За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания", каза Радев.

БЛИЦ припомня, че в неделя съпредседателят на ПП обвини Борисов и Радев в задкулисни срещи:

"Това, което ние виждаме, е че има едно много тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ и има много срещи между Борисов и президента в последните месеци и има координиране", каза Василев.

Борисов също коментира думите на Румен Радев относно Василев и партията му:

"Две години тия некадърници нямат план. Това не е ли факт? Представяте ли си да управлявахме ние и да ни питате защо няма План за възстановяване. Какво е казал президента Радев от Албания? Партията на Промяната са шарлантания. Това не го казвам аз. "Беше грешка да допусна такива хора да откраднат надеждата за промяна". Това не са мои думи. Това отдавна съм казал, че не е само грешка", коментира Борисов. 

Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии.

Според него става въпрос за субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство.

Държавният глава ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона.

Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук