„Големият извод за мен от тези местни избори е, че се роди нова сглобка – „Възраждане“ и БСП гласуваха с ПП-ДБ. Наблюдавахме го на втория тур във Варна, в Ловеч и в София“. Това каза пред bTV Даниел Митов, депутат от ГЕРБ.

По думите му ГЕРБ категорично е спечелила на местния вот, защото огромен брой общини отново ще се управляват от представители на партията и повече от половината общински съветници в страната са от ГЕРБ.

Относно подкрепата за кабинета „Денков“ той потвърди, че тя продължава да е под условие и се крепи единствено на евроатлантизма – нещо, които каза вчера лидерът на партията Бойко Борисов на Национално съвещание във Велико Търново.

„Г-н Борисов е абсолютно прав като казва, че единствената спойка в момента е евроатлантизмът – нищо друго не ни обединява. ГЕРБ е консервативна партия, държи на консервативните политики, особено по отношение на бюджета и начина, по който се управляват публичните финанси. А сегашният финансов министър (Асен Василев, ПП-ДБ) няма никакви намерения да се съобразява с подобни консервативни политики, той си е ляв изначално“, заяви Митов.

Той обяви още ,че големият крайъгълен камък за отношението на ГЕРБ към съвместното управление с ПП-ДБ ще бъдат дебатите около бюджета. Митов напомни, че ГЕРБ е срещу вдигането на данъци и също, че в предизборната кампания Асен Василев обеща, че няма да вдига данъците.

„Според мен с този финансов министър ние в еврозоната не можем да влезем. Бюджетният дефицит непрекъснато расте и това е голям проблем, плюс това в момента се чуди откъде да събира пари – ще облага билкарите, гъбарите, бакшишите“, коментира още депутатът от ГЕРБ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук