Предстои в понеделник, най-късно във вторник, да бъдат оповестени всички листи с кандидати за народни представители. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в предаването „Неделя 150“ по БНР.

„Абсолютно демократичен е начинът, по който се формират листите за кандидат-депутати. Предложенията се правят от общинските и областните структури, сумират се номинациите и се вземат решения как да бъде подредена листата.

В листите ще попаднат хора, които наистина са се доказали като професионалисти и са с доказана репутация. Имаме успешни министри, нормално е те да станат водачи или да бъдат вписани на челни места. Ще има и нови лица. За първи път се явяваме на парламентарни избори заедно с коалиционен партньор – СДС. От тях също ще има представители“, коментира Дариткова.

„Предстои в понеделник, най-късно във вторник да бъдат оповестени всички листи за народни представители. Най-важното е всички като един отбор да представим нашата програма“, посочи тя.

Попитана защо Менда Стоянова не е в листите, Дариткова отговори, че предпочита да не говори от нейно име. "На този етап виждаме възможност за коалиция с досегашните ни коалиционни партньори. Всичко останало е в ръцете на българския избирател. Ще можем да правим съждения и разговори след 4 април", каза още тя.