Двете кандидатури за шеф на БНБ от управляващата коалиция - Андрей Гюров от ПП и Любомир Каримански от ИТН, да бъдат оттеглени и да се започне на чисто.

Това поиска съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред медии в кулоарите на парламента. Това е единственото разумно решение, допълни той.

Има напрежение в коалицията, но не вървим към никакво разклащане, каза Иванов по повод напрежението сред партньорите по повод двете кандидатури за шеф на БНБ.

Коалицията е сложна, от началото казвам, че ще има напрежение, допълни Иванов. Напомни, че е предупредил, че ако коалицията не излезе с единна кандидатура, ще има ескалация на напрежението, както се случва в момента.

Но оставам оптимист, че ще се намери рационално решение. Защото не може заради един човек, който и да е той, цялото държава да бъде дестабилизирана, да се поставя под съмнение управлението, допълни Иванов. Не може заради един човек и неговата амбиция цялата държава да се дестабилизира. Който и да е той, ако не е бащата 

Той отказа да коментира заплахата към Любомир Каримански, но призова полицията и всимке органи да проверят фактологията.

Проблемът с разглеждането на комисията по бюджет и финанси е част от този пъзел на напрежение, допълни още съпредседателят на ДБ по повод провала на заседанието на комисията по точката за парите за АПИ.