Един народен представител е избран от около 10-11 хил. гласа. Т.е. 4 или 5 народни представители ако напазаруваш, това означава, че си купил 40-50 хил. гласа. Това е един цял многомандатен избирателен район. Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

По думите му, за да се избере ново правителство на „Продължаваме промяната“, ще се напазаруват 11 депутата. „Ние не виждаме друга логика. Защо някой народен представител би тръгнал да ги подкрепя, при положение, че цялото общество видя, че се провалиха“, посочи той.

Добрев уточни, че става въпрос за слухове и неща, които се говорят в кулоарите в парламента – за плащане с биткойни, посланически места, обещания за постове и т.н.

„Имаме 4-5 човека от ИТН, които вече се отцепиха, имаме един отцепен от „Възраждане“ и още една колежка, за която се говори от миналата седмица, че ще се раздели с „Възраждане“, посочи Добрев.

„Самият Костадинов председателят на „Възраждане“ се оплака вчера, че звънят поред на неговите депутати. Слави Трифонов непрекъснато се оплаква, че му тормозят депутатите. Разбирате ли колко нечистоплътно е това“, заяви той.

Добре уточни, че Елена Гунчева е първата от „Възраждане“, която се е отцепила. „Има една колежка, която е шахматистка, забравих ѝ името, която очакваме да се отцепи. От миналата седмица се говори, че и тя ще напусне групата на „Възраждане“. И според мен управляващите вече са много близо до това да си напазаруват необходимия брой народни представители. До петък има време. До вчера се носеше слух, че им остава само един“, разкри Делян Добрев.

„Нулево толерантните към корупцията купуват депутати. Разбирате ли докъде се докарахме“, попита той.

Според него до петък управляващите ще успеят да си напазаруват и оставащия един депутат.