Разговорът беше дълъг. Обсъдихме възможностите за правителство. Ние препотвърдихме нашата позиция. Ще бъдем опозиция. Не сме обсъждали трети мандат. Имаме първи и втори мандат, трябва да се направи всичко възможно те да се реализират.

Обсъдихме и други теми, към които сега може да се върнем спокойно - как може да се борим по-ефективно с корупцията, да работим заедно с институциите, които наистина искат да свършат работа в това отношение, заяви Николай Денков от ПП-ДБ след консултациите при президента. 

Той коментира възможността за подкрепа за правителство на малцинството.

"Задача на господин Борисов е да намери подкрепа за това, което предлага. След като свали нашите две правителства, не виждам с какви очи ще иска подкрепа за това, което предлага", каза още той. 

"Ние нищо не дължим на Борисов. Това, което той дължи, е пред българския народ, е да състави правителство, след като два пъти го е свалял. Това е нашето разбиране на ситуацията. Той предизвика този хаос, той е длъжен да въведе ред в хаоса", каза още Денков. 

Денков отрече да има разкол в коалицията ПП-ДБ.

"Ръководствата и на трите партии в коалицията, ние сме напълно единни в това, каква е политическата ситуация, какви трябва да са следващите стъпки. няма никакво основание за интриги. Затова сме заедно тук", заяви категорично той. 

"Една от основните проевропейски ценности е върховенството на правото, това беше една от основните причини ГЕРБ и ДПС да съборят предходното правителство. Само да се слагат едни етикети и да не се гледа какво се слага под тях е неконструктивно", заяви Божидар Божанов.

"Хората казват на кривата ракета, космоса ѝ пречи. Борисов получава мандат седем пъти, нека най-накрая да сформира правителство. Ротацията бе провалена от нашите партньори", каза ген. Атанасов.