Октоподът става все по-голям. Скандалите за ГЕРБ няма как да станат по-големи. Това каза Христо Проданов от БСП в ефира на bTV.

Той даде пример със самоуправството в Община Хасково и изрази съмнение, че Делян Добрев ще бъде подкрепен и този път от ГЕРБ. Според него оставката му ще бъде приета.

Той определи ситуацията в КПКОНПИ като нонсенс. „Няма как зам.-председателя да разследва председателя на КПКОНПИ и затова предлагаме да се поправи грешката, допусната миналата година. Когато се назначаваха членовете на Антикорупционния орган, ние от БСП настоявахме председателят да се назначава от президента, защото е надпартиен, но от ГЕРБ не се съгласиха“. Той посочи, че в общинските власти се раздават пари и така се генерира корупция. Фактите показвали, че Пламен Георгиев е политически зависим от ГЕРБ.

„Органът, който прави проверките е подчинен на правителството и на министър-председателя, това го прави зависим", добави депутатът от БСП.

„Смятам, че ще се стигне до оставки в КПКОНПИ. Сега се предлагат поправки в в правилата за назначаване. От БСП подозират, че правилата се правят, за да се избере определен човек, който вече е набелязан и няма да е с юридическо образование. БСП няма да влезе в пленарна зала. Няма смисъл да говорим отново всичко, а управляващите да приемат каквото са си решили“, категоричен е Проданов.

По повод твърденията, че атаките идвали от двама олигарси и една партия, Проданов заяви: „Нека да излязат и да ги посочат“.