„Трябва да има надпартиен политически консенсус по отношение на еврофондовете, европрограмите, защото имаме нужда от тези средства.


Има 60% загуби във водопреносната мрежа. Всички трябва да бъдем загрижени, така че тези средства да бъдат реализирани в България, защото потребностите във ВиК сектора са огромни.

Трябва да се обърне внимание на водопреносната мрежа, на състоянието на язовирите, а там, където е необходимо, да се строят и нови язовири“. Това каза пред БНР Джевдет Чакъров от ДПС и член на парламентарната комисия по околна среда и води, бивш екоминистър.

„България е сред последните пет страни в Европа по отношение на водни ресурси. Това предполага добро, разумно и рационално управление на водния ресурс на страната“, каза още събеседникът на медията.

В предаването „Неделя 150“ Чакъров подчерта, че заради водната криза трябва да бъде поета политическа отговорност и да се подходи достойно:

„Видно е, че има проблем, че има пропуски. Министрите Нено Димов и Петя Аврамова трябва да си понесат политическата отговорност“.

На въпрос дали ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството на ГЕРБ, Чакъров отговори, че в Движението все още не са провеждали разговор на тази тема, но изрази критика към БСП, че не са направили консултации с всички опозиционни партии за решението си да внесат вот на недоверие:

„Това предопределя резултата. Ние вероятно ще заявим определена опозиционна позиция“.