Корнелия Нинова искаше изслушване на премиера, за да се покаже в цялата си, в кавички, прелест. Това коментира депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в предаването „Плюс – минус“ по Нова телевизия.

„Не считаме, че нещо по-различно ще чуем в пленарната зала от премиера, който всеки ден говори пред медиите. Това няма да помогне за облекчаване на ситуацията“, заяви народният представител.

И подчерта, че всеки ден премиерът и Националният щаб за борба с коронавируса дават пресконференции и отговарят подробно на медийните въпроси, а не като президента „да прочете едно изречение и да се скрие“.

Ненков е категоричен, че Нинова е искала да си направи пиар.

„Тези заседания биха имали смисъл, ако имаш алтернатива. Парламентът може да се превърне в един голям инкубатор на зараза. Опозицията иска да си направи пиар“, коментира още депутатът.

Той смята, че дори дълбоко в себе си от БСП знаят, че относно коронавируса правителството прави необходимото. И посъветва всички да няма политически игри в тази ситуация.

„Премиерът постоянно е идвал в парламента. Не мисля, че в такава ситуация трябва да се събираме излишно. Премиерът няма от какво да се крие. Всеки Божи ден почти му задават и доста неудобни въпроси. Виждате, че даже, така и със стоицизъм отговаря на тях“, каза още Ненков.

На въпрос защо народните представители се отказаха от заплатите си, депутатът от ГЕРБ коментира, че още от началото на кризата членовете на ГЕРБ са предприели даряване на средства за Министерството на здравеопазването. По думите му това е било правилното решение.

Александър Ненков призна, че не знае дали ще има разхлабване на мерките в извънредното положение. Този отговор ще дойде от Щаба, на когото разчита правителството, отбеляза още депутатът.

Депутатът каза, че няма напрежение между ГЕРБ и малкия коалиционен партньор.

Ненков смята, че Нинова е изрекла лъжа по повод думите й относно предложението на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов от декември месец, свързано с водачите употребили наркотични вещества.

БЛИЦ припомня, че вчера лидерката на социалистите огласи, че през декември е отказала да подкрепи негово предложение по темата, докато говореше за трагичната катастрофа с Милен Цветков, при която той загуби живота си. В нея, до водача, употребил наркотици и ударил возилото на тв водещия, е седял именно синът на Иванов.

Той заяви, че колегите й от БСП са подкрепили текстовете на предложението на Иванов.

То гласи, според Ненков, че на всеки, при когото е установена употреба на наркотици, трябва да му бъде направен тест за наркотици.

"ГЕРБ са за абсолютно нулева толерантност. Предложението приравнява употребилите алкохол с тези, употребили наркотиците. ГЕРБ готви и нов текст за по-високи санкции", обясни той.

В сряда Нинова каза, че преди 4 месеца от ГЕРБ са внесли предложение в Наказателния кодекс, с което да се намаляват наказанията за шофьори употребили наркотици, като лично Лъчезар Иванов помолил за подкрепа. Това обаче се оказва лъжа.