Депутат от ГЕРБ разби на пух и прах тезата на Петков за двойното гражданство

Когато подадеш молба за развод, от кога си разведен? От подаването на молбата или от когато съдът го реши, запита Радимир Чолаков

Неудобно ми е да задаваме въпроси на КС по толкова ясни въпроси. Министър не може да има двойно гражданство. Има прецеденти в историята ни - с г-н Пирински и г-н Жорж Ганчев. Кирил Петков трябва да бъде освободен от поста министър. Това заяви в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

"Той трябва да бъде освободен и трябва да се види какво става с актовете му", каза той.

"Ако може с една нотариално заверена декларация да се откажеш от гражданство, то сигурно така можеш и да го придобие. Когато подадеш молба за развод, от кога си разведен? От подаването на молбата или от когато съдът го реши", запита Чолаков. 

Според него е приятно да имаш двойно гражданство и да дойдеш в България да правиш реформи, а после да си избягаш в Канада отново. 

"Не знам какво ще последва. КС ще реши. Пак искам да кажа, че когато Конституцията каже, че министър не може да има двойно гражданство, а ти искаш да посветиш себе си на отечеството, нещата се разминават. Не поемаш такава длъжност при такава ситуация", смята Чолаков.

"Нали говорим за нов морал и принципи. Ако досега е имало нарушения и лоши практики, от сега нататък нямало да има. А това сега какво е?", запита той.

Според Чолаков който слага високо моралната летва, трябва да е готов и да я прескача. "Радев я сложи високо, нека сега правителството му да я скача. Ако ще си говорим за морал, да говорим", каза той, но отказа да оцени служебния кабинет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ