След като бъдат сформирани комисии максимално бързо ще разгледаме внесената актуализация на бюджета. Това заяви Пламен Данаилов, депутат от групата на ИТН пред "Труд".

"Има много въпроси, на които трябва да бъде отговорено - липсва информация какъв ще бъде ефектът върху 2022 и 2023 г. Има доста смущаващи неща в т. нар. икономически мерки за борба с пандемията", казва той.

"Липсва информация колко от предвидените в Бюджет 2021 са изразходвани и защо се искат тези допълнителни 400 млн. лв. Няма обяснение защо в тези мерки са предвидени малко на 25 млн. лв. за Напоителни системи.

Каква мярка срещу COVID е свързана с напоителни системи не разбирам. Няма обяснение и за предвидените 3 млн. лв. за бонуси в КЕВР, предвид на това, че се искат средства за заплащане на загубени от КЕВР съдебни дела", добави Данаилов.

"Абсурдно е да им дадем пари хем за допълнително материално стимулиране, хем за загубени дела", смята той.

"Изключително важно е да бъде обсъден и дебатиран въпросът за пенсиите. Има много различни варианти за актуализацията им. Важно е обаче да видим какви са прогнозите на министерството на финансите за следващите години, за да знаем кой вариант можем да си позволим", добавя депутатът.

"Единствено финансовото министерство не са дали прогноза за 2022 и 2023 г.", подчерта той.