Никой не е търсил контакт с нашата ПГ. Не сме провеждали разговори за оставката на г-жа Цвета Караянчева. Ще решим и ще гласуваме в пленарна зала.

Това заяви Борис Ячев от Обединени патриоти, който е председател на КПКОНПИ в НС в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Премиерът Борисов идва в НС по важните въпроси. БСП го викат по всякакъв повод. Това не е основно негово задължение. Все пак присъстват вицепремиерите“, посочи той. И добави: "Да се иска оставката на председателя на НС от БСП е проява на върховен цинизъм".

„Тече проверка за нахлуването на ГДБОП на грешен адрес. Ако се установи нарушение, ще има и санкции“, категоричен бе депутатът.

„Когато се гледат законопроекти и решава дали да се включват в дневния ред на НС, БСП отказва да участва. В случая става дума за политически инат“, обяви Борис Ячев.

На въпрос на какво се дължи ниското довери на НС, Ячев отговори, че липсата на кворум, провалените заседания, хабенето на парламентарно време с празни политически декларации, са само част от причините за това.

Той призова опозицията да погледне своето поведение и да отчете, че допринася за ниското доверие в институцията. "Голяма част от протестиращите само допреди няколко месеца искаха нова конституция. Сега имаме такъв проект и вървим към свикване на ВНС и не виждам какво не ги удовлетворява", обобщи Ячев.