Народният представител от групата на НФСБ Борис Ячев се изказа остро срещу неформалните лидери на протестите пред Народното събрание през изминалите дни.

Политикът дори ги нарече „политически травестити“, визирайки амбициите им да са на всяка цена във властта, независимо от партията, с която ще го постигнат. Той направи своя коментар в предаването „Патарински LIVE“ на Канал 3.

„Една част от хората искат промяна. Аз уважавам младите, които са водени от чисти подбуди, за да се случи нещо добро в държавата. Не приемам, обаче, физиономиите, които стоят зад тях - стари политици, политически травестити, които са минали през много партии“, каза Ячев, като изрази надежда, че настоящите промени в кабинета ще бъдат оценени положително от гражданското недоволство.

„Не мисля, че тези промени ще потушат напрежението. Това не са истински промени, а междуведомствени такива, според нас“, коментира на свой ред министерските промени депутатът от Воля Кръстина Таскова.

„ДСП никога под никаква форма не е имало министри в този кабинет. Всичко друго е спекулация“, категоричен бе Джейхан Ибрямов, като той подчерта, че от ДПС тепърва ще правят оценки на министерските рокади.