Вътрешният министър Валентин Радев ще обяснява пред депутатите от ресорната комисия на парламента подробности по разследването за отвличането на Адриан Златков. Това ще се случи на редовно заседание на Вътрешната комисия на НС тази сряда от 14.30 часа, предаде БГНЕС.

Снощи Златков бе освободен край Панчарево. Към момента от МВР не са дали официална информация по последното развитие на случая. Тази сутрин, собственикът на автокъща за продажба на луксозни автомобили, камиони и селскостопанска техника, Тони Златков съобщи пред журналисти, че е платил откуп за свободата на сина си Адриан Златков. 25-годишният мъж е в добро здравословно състояние и тепърва с него ще работят психолози от Института на МВР. Бащата потвърди, че е комуникирал с похитителите с текстови съобщения. Златков-син бе отвлечен на 30 август в близост до дома на семейството в Герман.

Полицията откри опожарен автомобил, с който групата е инсценирала полицейска проверка, за да спре движещия се с луксозен “Мерцедес” Адриан Златков. След отвличането, ръководството на МВР, включително и министърът на вътрешните работи Валентин Радев призоваха медиите да не разгласяват информация по случая, за да не се пречи на разследването, както и да не се застрашава живота на жертвата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ