Депутатката от ГЕРБ и председател на Правна комисия в НС Анна Александрова обяви, че "ще докажем на всички наши съперници, че можем да ги победим и с машинен вот".

В ефира на Канал 3 тя припомни, че "за първи път реално машинното гласуване го въведе ГЕРБ - никой друг реално не въведе машинното гласуване". 

Анна Александрова посочи, че 5 са темите, които са се откроили при обсъждането на машинното гласуване в работната група на Правната комисия.

"В работната група към Правна комисия бяха обсъдени да дебатираме 5 теми, около които, ако постигнем съгласие, да внесем.

БСП предложи изчистване на изборните списъци. Втората тема е машинното гласуване и всичко свързано с нея - машините, дали да има и хартиени бюлетини.

Не би трябвало да лишим избиратели от възможност да гласуват, не зная. Третата тема - социологическите проучвания, дали да се обявяват в деня на избора.

Следващата е опростяването на протоколите, а последната тема е противодействието срещу купуване на гласове", изброи Анна Александрова.