"Асен Василев се скри днес, за нас беше направен пореден опит да се саботира тази тема. Още самото начало знаехме, че ще има проблем с компанията, като съмнителните капитали са най-малкия проблем", заяви Десислава Трифонова от ГЕРБ в студиото на БНТ във връзка с казуса "Gemcorp" и решението на правителството да прекрати меморандума с корпорацията.

В продължението на този меморандум е изредена цялата българска енергетика. Проблемът е в компанията с която е сключен меморандумът, която се казва GEMCORP. Има доклад на ДАНС по темата. Цялата енергетика е дадена на една офшорка, която води до друга офшорка на Кайманите, като там няма дори регистриран директор. Ние не знаем как лицата от офшорката са се договорили с българското правителство.

Министърът на енергетиката твърди пред нас, че към нас е бил проявен интерес. Имал ли е Асен Василев срещи с ГЕМКОРП и кой го е завел на  тях? Той и до ден днешен не е отговорил.

Скандални разкрития! Петков е крил в кабинета си доклад на ДАНС за GEMCORP 3 месеца и лъжел, че...

Меморандумът е един договор, в него има клаузи и определени дейности, които ще се извършват. Този меморандум създава права за лицата, като например достъпът до класифицирана информация. Вътре е записано, че тази компания ще прави обучения за ядрено регулиране. 

Кирил Петков мълчи от 20-ти април. За нас тази сделка е далавера за 1 милиард долара и опит за кражба на българската енергетика. Това са капитали с неясен произход. 

За скандалите в КЕВР и газовата криза

Шефът на КЕВР призна, че тази комисия няма как да функционира от тук нататък. В момента също купуваме руски газ, но през посредник и излиза 30 процента по скъпо. Тепърва ще излизат доклади на ДАНС.

Няколко месеца бяха изпуснати да се търсят алтернативни доставки за газ. Ако не беше правителството на ГЕРБ, в момента нямаше да има никакви възможности за алтернативни източници. 

Премиерът не направи нищо в Азербайджан. Миналият път като беше в САЩ се избиха да се снимат заради 2-та танкера със скъп газ, а сега няма нищо. В Азербайджан няма газ за продажба.

От октомври месец газ няма да има. Дори и за август не са осигурени количествата. Около 14 хил. компании може да спрат работа. До момента не чуваме да са договорили нови количества от Щатите

КПКОНПИ

Днес стана ясно, че това ще е една бухалка. От видеото, което изтече от записа с Христо Иванов, стана ясно, че това ще е една бухалка. Хората, които преговарят в момента се изнудват за постове, пари и власт.

По нейните думи, ГЕРБ нямат притеснения от това Бойко Рашков да е шеф на антикорупционната комисия, а се притесняват за правовата държава.