"Безспорно сме изправени пред това да се справим с редица предизвикателства. Работи се почти денонощно, за да отговори на очакванията на хората и да внесем спокойствие.

Народното събрание (НС) е в готовност във всеки един момент да реагира със свикването на извънредни комисии и заседания, така че предложените мерки да променят нормите, които са необходими и да станат закон", това каза Десислава Атанасова в предаването "Офанзива" по Канал 3.

 

"Най-важното е удължаването на личните документи служебно с шест  месеца. Тази мярка е временна и цели да се предотвратят опашките. Предстои да променим закона. Иска се да се създаде организация, за да няма напрежение и струпване на хора.

Следващата мярка е по отношение на решенията за ТЕЛК, те също ще бъдат удължени до края на месец май. Протоколите за скъпо струващи лекарства ще се удължат с 12 месеца, вече могат да се заверяват рецептурни книжки и дистанционно", допълни тя.
 
"Могат да се въведат пределни цени за някои стоки. На днешния брифинг се начертаха текущите мерки, по които да се работи. Ще има такива и по отношение на Министерството на транспорта.

Испания вече също обяви извънредно положение и много по-строги мерки. Трябва да се самоизолирате, ако имате симптоми се обадете на личния лекар, РЗИ или спешна помощ", сподели Атанасова.
 
"За съжаление семейството, което почина, са потърсили помощ сами, жената е припаднала на входа. Ако жената беше изпълнила предписанията, щяха да бъдат изпратени специални екипи, така че да се предпазят и служителите в "Пирогов" и другите, които сега са под карантина.

Имаме над 50 000 болнични легла и над 1500 респиратора. Ако се наложат допълнително средства, ще има актуализация на бюджета. В случай на кризи, народът търси водачите, а президентът липсваше, много сбърка, в този момент политиката трябва малко да отстъпи назад", заяви тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!