Не пазим със зъби и нокти властта. Готови сме за всяка роля и място, което ни отразят българските граждани. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

„За нас властта не е самоцел. Хората със своя глас определят нашето място”, добави тя.

„До този момент смятам, че не сме излъгали доверието на хората. Изпълнили сме коалиционното споразумение в почти пълен обем. През оставащите месеци се надявам, че в пълен обем ще го изпълним.

По думите й, не е толкова важна технологията за провеждане на самите избори. „Най-важно е доверието. Народът е прагматичен мъдър. Той винаги залага на този, на който има доверие, и неслучайно ГЕРБ има толкова много победи.

Когато хората страдат и имат проблеми, те се обръщат към Борисов. Той се е намесвал включително и за чисто житейски драми. Чистата човешка благодарност в такива ситуации никой не може да отнеме”, заяви тя.  

По отношение на обвиненията, че изборите ще бъдат фалшифицирани, тя заяви, че досега ГЕРБ не е провеждал парламентарни избори, които да е организирал той.

„2009 г. изборите бяха организирани от Тройната коалиция, след това бяха организирани от служебни правителства.
Единствените избори, които организирахме, бяха президентските избори.

Политици с опит да коментират, че единствено и само гласуване по пощата или машинно гласуване би спасило изборния процес, е несериозно”, подчерта Атанасова.

Сега да говориш, че си от гражданското общество, само защото се опитваш да се докопаш до властта по какъвто и да е начин и с каквито и да е средства, е неетично спрямо българския избирател. 

Когато ГЕРБ подаваше оставка, Мая Манолова седеше на заместник-председателското място в българския парламент. Тя обиждаше българските граждани пред огражденията, които бяха пред българския парламент.

Да не забравяме, че тя беше инициаторът на „Костинброд“. Българските граждани никога не биха забравили, а и не бива да се подценява. Очаквам от нея чудеса от храброст“, допълни тя.

Тя каза още, че в листите на ГЕРБ ще бъдат включени нови лица, силно участие на гражданската квота.

„При нас номинациите се правят в първичните ни структури”, заяви тя.

„Днешния ден донесе хубава новина – че намалява броят на заразените, което означава, че постепенно либералните мерки могат да се отпуснат и да се върнем към нормалния живот.

За нас ценното е да имаме контакт с избирателите, който не е спирал. Той е постоянен, във всяко населено място имаме структури, които винаги са до хората”, каза още Десислава Атанасова.

На въпрос кое е по-важното за ГЕРБ - президент или правителство, нежното острие на ГЕРБ заяви, че партията няма цел да влезе в „Дондуков” 2. По-важно било какво са направили за хората.  

„Ако ми посочите 3 неща, които Радев е свършил, ще кажа, че мандатът му е успешен. Не се сещам за друго, освен  „мутри вън”, бесилките  и цялата кампания, че няма пандемична обстановка", обобщи тя.