Разчитаме даването на мандата на БСП като желание да не се състави правителство. Това заяви пред Нова телевизия председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Ако мандатът беше връчен на ДБ или дори на „Български възход”, имаше далеч по-голям шанс. ГЕРБ не се замисляше за подкрепа, нямахме изисквания за премиер, за състав на правителство... Настоявахме за един общ документ, в който да бъдат разписани всички важни теми и под него да се подпишат всички лидери на партии”, поясни тя.

Атанасова заяви, че ГЕРБ няма как да подкрепи БСП. „Ние имаме решение, че няма как да подкрепим БСП. Ние не сме ДБ, които си настъпват червените линии, когато става въпрос за постове и власт”.

Според депутатката най-вероятно следващите избори ще са края на март-началото на април. „Трябва да се даде шанс на БСП да положат усилия. Достатъчно време беше дадено досега. Желая им успех. Ако успеят да направят правителство, то ще е на България”, каза още тя.

По случая с криптобанката Nexo и даренията към ДБ тя не скри, че й се струва невероятно пет млади момичета да даряват 100 000 лв. в един ден.

„По-големият проблем е за цялата верига, която се сглобява. В предходното правителство Асен Василев е имал намерението при тези срещи заедно с БОРИКА криптовалутата да има някаква възможност да бъде въведена в България. Разбирате защо бе толкова ожесточена битката с коалиционните партньори.

Може би е забравил, че е водил такива разговори. Аз не мога да твърдя, че такива е имало, но слушайки стари негови изказвания, концепцията на Андрей Гюров за БНБ, ми изглежда възможно”, заяви тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук