Димитър Главчев даде голямо обещание, призова следващото правителство да...

Това ще продължи докато сме в този състав и следващото правителство ще постъпва по този начин сигурен съм, държавата ще помага на бедстващите, обяви служебният премиер

Държавата ще продължи да помага на бедстващите.

Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на заседанието на Министерски съвет

"Всички министерства си поехме задачите, поехме ангажименти в град Шипка след опустошителната градушка. Разяснихме на местните власти как да действат.

Това ще продължи докато сме в този състав и следващото правителство ще постъпва по този начин сигурен съм, държавата ще помага на бедстващите. Каквото може ще се отпусне и на тези, които не попадат в обзора на комисията, която отпуска помощите", добави Главчев.

"Всички държави-членки на ЕС се подписаха под комюнике, трябва да се върви към всеобхватен и траен мир, който може да се постигне на базата на устава, хартата на ООН", заяви Главчев за конференцията за мира в Швейцария.

Там са обсъдили и ядрената безопасност. Всички са се обединили, че трябва да има безопасност при използване на ядрени мощности, става дума за мирното приложение в атомните електроцентрали, за военно и дума не може да става.

Похвалихме се за диверсификацията на доставките в нашата АЕЦ, каза Главчев. Връщането на военнопленниците също бяха обсъдени. Внимание се наблегна и на депортирането на деца. Споменато беше че 20 000 украински деца са депортирани от Русия и Беларус основно", допълни служебният премиер.