"Текст 129, ал. 2 в Конституцията е посочено при какви случаи се прекратява мандат на главния прокурор – 5 основания са. Олигархично-политическият кръг върти и суче за тежки нарушения, които уронват престижа на съдебната власт, такива не виждам". С тези думи започна участието си в предаването "Беновска пита" Димитър Узунов, екс представляващ ВСС.
 
"Едно досъдебно производство се наблюдава от наблюдаващ прокурор, той решава какви процесуално-следствени действия да предприеме. Защо искат оставката на главния прокурор, а не на наблюдаващия прокурор? Правя асоциация с Калин Калпакчиев, който намали присъдата на Полфрийман. Мернах го сред протестиращите", обясни съдията.
 
"Нито наблюдаващият прокурор, нито главният са извършил и нарушения. Уличаването на лица в извършено престъпление, изисква разследване. Претърсване в едно помещение, става след разрешение на съдия", допълни той.
 
"При претърсването на Президентството са дадени разрешения от двама съдии – от спецсъда и от военния съд, спазена е процедурата. Нека Христо Иванов да обясни какви нарушения е допуснал наблюдаващия прокурор. Защо не реагира той когато Прокуратурата влезе в едно министерство и арестуваха министър и зам.-министър и се извършиха изземвания. Защо тогава не се поиска оставката на главния прокурор? Олигархично-политическия кръг се бори за слаба прокуратура", коментира Узунов.
 
"Божков иска да ореже правомощията на главния прокурор, за да не го закача. Същите обвинения имаше и към Кьовеши. Поради особеностите на импийчмънта успява да оцелява. Гешев е неудобен, защото няма милост към никой, неконтролируем е", смята гостът.
 
"Недопустимо е от съдебната власт някой да поиска оставка на изпълнителната власт. Лозан Панов ще се покаже. Договорът с гриф ‘’строго секретно’’, ако е намерен в кабинет на един от съветници, националната сигурност поставена ли е под заплаха, президентът има ли участие?", запита Димитър Узунов.