Лидерът на СДС Мартин Димитров обяви, че партията му със сигурност ще се яви на изборите с партньор на изборите, като за тази цел и в момента продължават да се водят преговори с партии от дясното пространство.
“СДС при всички положения ще работи с партньори на следващите избори. В момента се водят преговори с няколко сериозни десни партии. Желанието ми е дебатът в партията да приключи, затова на 10 март свикваме Национален съвет, който ще определи начина за явяване на изборите", заяви Димитров във Велико Търново.

"В дясното пространство е необходима консолидация в името на създаването на правителство, ГЕРБ не могат да управляват сами, а евентуално правителство между БСП и ГЕРБ би било равносилно на сегашното. ГЕРБ са наясно, че не могат да имат абсолютно мнозинство в следващия парламент, а СДС е единственият им възможен партньор", добави още лидерът на СДС, който е убеден, че партията му ще влезе и сама в следващия парламент, тъй като според предварителните проучвания “сините” ще съберат поне 6% от гласовете на следващите избори.

"Ще търсим контакт и разговори с други десни партии за обща формула на явяване, защото не искаме да бъдат загубени десни гласове. До края на март СДС трябва да е наясно с всичките си партньори и с начина на явяване на изборите", каза още Мартин Димитров. /БЛИЦ