До 2009 г. щюе бъде решен проблемът с увеличението на заплатите на разследващите полицаи в София, каза министърът на вътрешните работи Михаил Миков след церемонията по отбелязването на професионалния празник на българската полиция.
Полицията винаги е изпълнявала роля за икрепване на държавността, за борба с престъпността, за помощ на гражданите, за закрила на обществото, обърна се Миков към работещите в системата на МВР.

"Искам да пожелая здраве на вашите семейства и разбирането, че жертвите в личния живот са в името на нещо много по-голямо - сигурността на всички граждани на Република България", каза още Миков.
„В момента цел на България е вътрешното структуриране и укрепването на вътрешната полиция”, допълни Миков. Той посочи, че в момента се търсят начини за подобряване на материалното състояние на българските полицаи, но основната цел на министерството е промяна на техниката. Ефективната борба с престъпността е немислима без добре оборудвана технически полиция, изтъкна министърът.  /БЛИЦ