Пътувайки насам, си мислех, че вероятно съм изразходил 20 години от живота си да уча, като от политическа теория, минем през макроикономика и стигнем до регионално развитие. И като гледам актуалните политически си жанрове, си мисля, че съм наш правил грешка, защото е трябвало да уча фотография или как да се работи с Фотошоп. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод снимките от спалнята на Борисов в Стара Загора на среща на актива на ГЕРБ.

"Ясно е, че активното мероприятие срещу премиера стоят политически кръгове, които имат определени предизборни цели", уточни Дончев.

„Опитът за сериозния политически разговор за цели, приоритети мерки, инструменти да бъде сведен до истерия не е случаен. Когато имаме истерия кой какво е направил, постигнал и може, няма никакъв смисъл“, допълни той.

Припомняме, че преди дни изтекоха "снимки от спалнята" на премиера Борисов, взривили през последните дни обществото и социалните мрежи.

Той даде информация и по темата за многогодишната финансова рамка на ЕС и какъв бюджет се очаква да получи България както по нея, така и по възстановителния план на Европейската комисия.

„Има предложение до ЕК за осигуряване на допълнителен свеж ресурс за държавите-членки. Числата са впечатляващи. Ако предложението за България бъде прието близко до вида, в който е предложено, това означава 9 милиарда евро за следващите 4 години, плюс цялата многогодишна финансова рамка, която очакваме.

Това означава, че България има на разположение публичен ресурс до 2027 година от почти 30 милиарда евро, от които 9 обезателно трябва да бъдат похарчени до 2024 година. По-голямата задача е как тези средства да бъдат инвестирани по най-умния и правилен начин“, обясни Дончев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!